Tasuta transport al. 49€

Ostukorv

0

Meie lugu

Tere tulemast Minimese maailma!

Saame sõpradeks!

Mina olen Mari, üks täitsa tavaline Eesti naine. Mul on kolm last, üks abikaasa ja üks koer.

Väikese tüdrukuna oli käsitöö üks mu lemmiktegevusi, peamiselt kudumine ja heegeldamine. Esimesed heegeldatud nukuriided olid küll sellised, et plaanis oli kleit suurele nukule nimega Linda, aga lõpptulemuseks sai Barbie jälle ühe salli võrra rikkamaks... Jätkasin pusimist, kuni lõpuks sai ka Linda endale kleidi.

Üsna pea avastasin kudumise-heegeldamise kõrvale ka õmblemise. Alustasin oma katsetusi ema vana õmblusmasina Veritas peal, mille tõstmiseks oli tarvis kogu oma jõud kokku võtta. Ja siis üks hetk, kui ma tõeliselt palju õmblesin, ostis mu maailmakallis isa mulle terve varanduse eest mu esimese päris oma Bernina õmblusmasina.

Bernina oli megauhke ja arvatavasti kallim kui misiganes muu masin meie kodus. Ja see masin on mul senini alles ja töös. Enam kui kakskümmend aastat olen ma oma Berninaga õmmelnud ja ka Minimese rõivaste esimesed katsetused said tehtud just selle masinaga.

Minimesest

Oma laste saamisest alates on lasteriiete maailm mind köitnud. Vähemalt seni, kuni laste riiete valik oli minu teha 🙂, kandsid mu lapsed riideid, mis olid justkui suurte inimeste riiete lõigetega. Aga selliste riiete leidmine ei olnudki nii kerge.

Ja nii ma olen neid mõtteid oma peas veeretanud ja mõelnud, et äkki neid inimesi on veel, kes tahaks lastele panna selga mõnikordki suurte inimeste moodi riideid?

Täpselt sellistest mõtetest on Minimese riided tekkinud. Inspiratsiooni on andnud mu oma lapsed, nende soovid ja lemmikud elemendid olemasolevates rõivastes. Ja muidugi minu kui ema soovid oma laste rõivastele.

Kasutame kvaliteetseid, võimalikult orgaanilisi materjale. Meie kangad omavad täna kõik GOTS sertifikaati, seega on kangad nahasõbralikud ja toodetud keskkonnasäästlikul viisil. Aga ma ei välista, et valikusse võib sattuda ka mõni ilma sertifikaadita kangas, kui selle väljanägemine on lihtsalt megaäge.

Paljud meie rõivad on topeltsuurustes, et lapsed saaksid riideid kauem kanda. Olen kindel, et ka neid rõivaid, millel topeltsuurust ei ole, on võimalik kanda mitme suuruse vältel. Üks hetk avastasin oma toona 104 cm pikkuse poja jalas lühikesed püksid, millel oli märgitud suurus 86. Neid kandis just hiljuti ka mu tütar, kes pükste kandmise hetkel oli 116 cm pikk. Eks viie suurusnumbri vältel riideeseme kandmine on küll erandlik, aga 2-3 suurusnumbri jooksul venivast materjalist rõivaste puhul pigem tavapärane.

Taaskasutus

Olen suur taaskasutuse fänn, eriti mis puudutab lasterõivaid. Võin öelda julgelt, et enam kui 80% mu laste riidekapist on taaskasutus. Eriti muidugi teise ja kolmanda lapse riidekapist 🙂

Seepärast oligi minu jaoks algusest peale väga oluline, et kasutatud Minimese riideid saaks lihtsalt ja mugavalt uuele ringile saata. Nii sündis Minimese kodulehele rubriik TAAS UUS, kuhu kõik oma kasutatud Minimese riideid müüki saavad saata.

Nii vahva, et saime sõpradeks! Nüüd mine heida pilk meie poodi, et näha, kas ka sinule meeldib suurte inimeste moodi väikeste inimeste mood 🙂

Aitäh sulle!
Mari, Minimese asutaja